Koliko gume mogu biti stare ?

Dokazano je da pravilno uskladištene i nekorištene gume (period od datuma proizvodnje do ugradnje na vozilo), mogu biti stare i više od 5 godina bez promjena karakteristika. Gume imaju zaštitni sloj dobiven proizvodnim procesom koji je čuva tijekom skladištenja tako da su praktički konzervirane. Već nakon prvih kilometara, u gumi se počinju odvijati kemijski procesi kojim zaštitni sloj nestaje, a gume počnu ubrzano starjeti. Hankook gume proizvode se isključivo po naručenim količinama i direktno iz tvornice dolaze na prodajna mjesta.

Koliko je važan pritisak zraka u gumama?

Važniji je pritisak zraka u gumama od same starosti gume. Gubitak od 10% zraka uzrokuje 30% lošije vozne karakteristike. Iz prakse znamo da većina vozača zrak u gumama skoro nikada ne kontrolira.

Tko i gdje proizvodi Hankook?

Hankook je izvorno Korejska kompanija koja je zahvaljujući velikom uspjehu, prerasla u multinacionalnu kompaniju sa proizvodnim pogonima smještenim po čitavom svijetu. Do nedavno nije bio prisutan na hrvatskom tržištu osim u prvoj ugradnji (originalu) na automobilima poput Forda, Opela, Hyundai, Kia, VW, Mercedes Benz S klase, BMW 1, 3, 5 i drugi, što govori o kvaliteti kako same gume, tako i razvoja tržišta za istu.

Kakvi su rezultati Hankook guma na testovima?

Hankook gume se stalno nalaze pri samom vrhu na testiranjima guma, bilo ljetnim , bilo zimskim. Puno pažnje posvećuje se razvoju guma i novim tehnologijama cestovnih vozila, također i implementaciji novih tehnologija u auto sportu, a stečena znanja koriste se u proizvodnji putničkih guma.

Zašto je jeftiniji od razvikanih brandova?

Filozofija Hankook-a jest ''vrijednost za novac''. Uspješnost iste potvrđena je kroz stalan rast prodaje posljednjih 12 godina, koji je pozicionirao Hankook na mjesto PETOG svjetskog proizvođač guma, sa prodajom većom od 80 mil. komada guma.

Comments are closed.