Stručnjaci iz Motor-dihta savjetuju kako pripremiti auto za ljeto

Kako pripremiti automobil za zimu?
10 travnja, 2015
Dani VW-a u Motor-Dihtu
10 travnja, 2015
Prikaži sve

Stručnjaci iz Motor-dihta savjetuju kako pripremiti auto za ljeto


Brojne su potencijalne opasnosti putovanja na odmor nepregledanim automobilom, da ne pričamo o cijenama brzih popravaka, kao i satima provedenim uz cestu i kod mehaničara umjesto na plaži

Kako bismo Vam omogućili da ne odete na odmor praznog novčanika, pripremili smo odlične ljetne akcije i sniženja do 20%.

1. KOČNICE: Neispravnost kočnica jedan je od najčešćih uzročnika prometnih nesreća. Osim izletavanja s ceste ili lančanih sudara, istrošeni diskovi i disk pločice mogu prouzročiti i neugodne vibracije pri vožnji, ali i pucanje diskova. Uljni ili masni tragovi često su znak neispravnosti kočnica. Motor-diht preporuča AP kočnice čija je kvaliteta garantirana svim potrebnim certifikatima i potvrđena dugoročnim zadovoljstvom korisnika. Kočnice su ugodne, ne cvile i, što je najbitnije, sigurne su.

2. OVJES: Dok će manje neispravnosti ovjesa prouzročiti tek neugodne zvukove u vozilu te neudobnu i donekle neugodnu vožnju, veće neispravnosti kugle i krajnika mogu blokirati upravljanje pa automobil može izgubiti kontrolu i sletjeti s ceste. U našoj ponudi naći ćete vrhunski ovjes PRS i TEKNOROT po izrazito pristupačnim cijenama, ali besprijekorne kvalitete.

3. FILTERI: Pravovremenom izmjenom filtera čuvamo svoje zdravlje te omogućavamo ugodan boravak u automobilu. Filteri protiv peludi s aktivnim ugljenom upijaju štetne plinove poput dušičnog oksida, ozona i para od goriva. Zamjenom filtera goriva elemente preciznih sistema goriva štitimo od prerane istrošenosti, dakle, čuvamo motor. Motor-diht je ekskluzivni zastupnik filtera vrhunskih proizvođača marke FILTRON te marke MAHLE koji proizvode originalne filtere za sve automobile.

napisala: Jasmina Midžić voditeljica odnosa s javnošću i marketinga

4. REMENJE I PUMPA VODE: Remenje ima svoj rok trajanja koji, ako se ne poštuje, može završiti pucanjem i prekidom rada motora te u najgorem slučaju velikim oštećenjima motora. Pucanje kanalnog ili klinastog remena zaustavlja rad pumpe vode koja je zadužena za hlađenje motora, što dovodi do njegovog pregrijavanja. Posljedice mogu biti i probijanje dihtunga na glavi motora te oštećenje karika. U našem asortimanu možete naći remenje, natezače te pumpe za vodu najpoznatijih svjetskih proizvođača DAYCO, RUVILLE te AIRTEX.

5. TERMOSTAT: Ukoliko je termostat neispravan može pokazivati krivu temperauturu, a u tom slučaju može doći do prestanka rada ventilatora ili vodene pumpe te pregrijavanja motora. Problemi su posebice izraženi kod visokih temperatura i vožnje u koloni. Ključna je besprijekorna kvaliteta termostata, a mi smo istu prepoznali u MAHLE termostatima.

6. ULJE: Ulje u motoru služi za smanjivanje trenja metalnih dijelova koji se pokreću. Neminovno, tijekom rada u motor uđu i čestice koje ga mogu oštetiti. Bilo da uđu sa gorivom ili kroz filter zraka na usisu, te se čestice talože u ulju i sa svakim pokretanjem motora kreću se kroz uljne kanale pa često dospiju i u cilindre gdje mogu izazvati veliku štetu. Redovitom izmjenom ulja, kao i uljnog filtera, smanjuje se trošenje te povećava čistoća motora. Preporučamo izmjenu svakih 10.000 km, odnosno jednom godišnje. Našu ponudu najpoznatijih brendova ulja provjerite na

7. BRISAČI I TEKUĆINE: Čisto vjetrobransko staklo također je jedan od elemenata ključnih za sigurnu vožnju. Bozite sigurnije promjenom dotrajalih brisača i nadolijevanjem tekućina za pranje vjetrobranskog stakla.

8. KLIMA: osim zamjene filtera klime, klima se treba održavati i dezinficiranjem kojim se otklanjaju bakterije i gljivice nastanjene u ventilatoru i vodovima. Dezinfekciju možete provesti sami uz pomoć sredstava te namjene (spreja ili pjene), a na nekim automobilima možete sami zamijeniti i filter klime


napisala: Jasmina Midžić voditeljica odnosa s javnošću i marketinga

Izvor: Jutarnji.hr

Comments are closed.